Gelijke trekt gelijke aan in het leven. Zit er nog duisternis in je, dan trek je duisternis op je aan. Als je in het licht bent, trek je alleen licht aan. Als mensen dit gaan beseffen, zullen ze er anders naar gaan kijken en het willen veranderen als er nog duisternis in hun zit.

Dit gaat het beste als ze zich met Christus willen verbinden en zich door Hem willen laten leiden. Hij brengt ze dan stap voor stap uit de duisternis in het licht door hun inzichten te geven hoe ze het duister in zich zelf kunnen oplossen.

Hij zal mensen op hun pad sturen die hen hierbij kunnen helpen en die hun kunnen leren om dat te doen en die het voorbeeld zijn in gedrag voor deze mensen. Op die manier kunnen ze zien dat het echt wel mogelijk is om in het licht te komen en zullen ze er ook de moeite voor willen doen. Dan zijn ook zij op weg naar huis.

Moeder Maria