Als je in de stilte, rust en ontspanning kunt zijn en blijven, dan kan Christus volop door jou heen stromen en werken. Door die rust en ontspannenheid zal je ook Zijn zachte stem door je heen horen spreken en kun je je laten leiden hierdoor. Als je je steeds weer afstemt op die rust, stilte en ontspannenheid wordt het je eigen.

Dan kan je ook steeds sneller weer naar dat punt komen als het even onrustig wordt in jou of om jou heen is. Door dat te oefenen zal het je lukken om er steeds langer in te kunnen blijven wat er ook om je heen gebeurt. Want de onrust en de uitdagingen zullen in de komende tijd alleen maar toenemen. Dan is het heel fijn als je je dan steeds weer in die stilte en rust kunt terug trekken.

Dan straal je die rust ook uit naar jouw omgeving, de mensen om jou heen die dat dan ook heel hard nodig hebben. Wees het voorbeeld en laat de mensen om je heen zien dat alleen het pad naar Christus deze rust geeft. Door alleen met Hem in die stilte verbonden te zijn en te blijven kan je dat voorbeeld zijn.

Moeder Maria