De kinderen die je in je leven mag ontvangen zijn meestal volwassen zielen die er voor kiezen te incarneren in je gezin. Vaker zijn het zielen die je in een ander leven gekend hebt. Het kan zijn dat jullie onderling het een of ander uit te werken hebben wat in een ander leven niet gelukt is.
Ook komen ze om ervaringen op te doen en te groeien.

Het kan zijn dat een ziel in een gezin komt om het gezin of een lid ervan te ondersteunen. Ze leiden een eigen leven en hebben ook een eigen doel of opdracht. Als ouders mag je een kind liefdevol groot brengen en ondersteunen om op een mooie manier volwassen te worden. Ze zijn echter geen bezit van je en daarom is het belangrijk om ze te ondersteunen hun eigen weg in het leven te vinden.

Het allerbeste is het als je dit samen met Christus doet en je het kind van begin af aan kennis laat maken met Christus en hem/ haar leert hoe het is om een Christen te zijn en ernaar te leven in woord, daad en zijn. Door zelf het voorbeeld te geven aan je kind. Dan weet je zeker dat het kind veilig is in de handen van Christus en Hij hun op hun weg door het leven begeleid.

Moeder Maria