De Genade van Christus is de grootste Liefde die er bestaat. Wanneer wij ons overdragen aan Christus en ons leven in Zijn handen leggen, dan mogen wij de grote Genade van Christus ontvangen als een mooi geschenk. Want daardoor wast Hij al onze zonden van ons af waardoor ons rugzakje geheel geleegd wordt.

Hierdoor kunnen we dan zonder die zware vracht door ons leven en ons door Hem laten leiden waar we nodig zijn. We beginnen dan eerst onze oude patronen in ons los te laten en ons geheel op te schonen in onze ziel. Daarna mogen we beginnen met Lichtwerken, er voor de ander te zijn en te ondersteunen. Hierdoor groeit het Licht in je ziel.
Daarna is het alleen nog maar Licht zijn.

Zo komen we stap voor stap steeds korter bij Christus in ons. Dit om uiteindelijk zoals Hem te mogen stralen en mede te verlossen. Dan Zijn we als Christus geworden. Dat is een hele grote verantwoordelijkheid, waar naar toe je echt moet groeien. Het betekent volwassen worden en daardoor ook een grote verantwoordelijkheid kunt dragen.
Het is een mooi en belangrijk groeiproces als je de weg naar huis, naar Christus wilt lopen.

Moeder Maria