Gelatenheid zorgt ervoor dat mensen slapen blijven en niet willen ontwaken. Alle gebeurtenissen in de wereld moet hun eigenlijk wakker schudden zodat ze zich gaan afvragen of dit wat gebeurt wel normaal is. Ook dit is een keuze die iedereen zelf maakt en mag maken.

Mensen die dat wel opvalt en die zich afvragen waardoor dit alles komt, zien ook dat het niet allemaal waar is wat ze voorgeschoteld krijgen. Deze mensen zijn aan het ontwaken en willen graag uit deze situatie komen.

De enige uitweg hieruit is Christus. Als ze Christus weer toe laten in hun hart, zijn ze op de goede weg. Dan kan Hij ze zachtjes leiden zodat ze verder kunnen ontwaken. Christus heeft ook geduld met deze zielen en zal nooit iemand dwingen of straffen. Bij Christus is iedereen in veilige handen en Hij neemt ook het liefst iedereen mee naar huis.

Moeder Maria