Alles wat je tegenkomt in de wereld om je heen is een spiegel voor jezelf. Zeker je naasten kunnen je goed spiegelen, ze laten precies zien waar je nog iets hebt zitten in je ziel wat nog uitgewerkt mag worden. Als je dit weet, ga je er heel anders mee om en is de ander niet schuldig ergens aan.

Het kan ook iets zijn uit een vorig leven wat je gespiegeld krijgt, je bent er waarschijnlijk voor gevlucht, hebt het ontkent of hebt er tegen gevochten. Nu weet je hoe het in elkaar zit, weet je dat deze stukken in ze zelf mogen gaan helen, dan kom je dat om je heen niet meer tegen. Het is echt wel zo van; verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Zodra je de verantwoordelijkheid van je leven op je wilt nemen, ben je op het pad om te helen.
Als je dit samen met Christus doet, gaat dat veel gemakkelijker, want Hij neemt alles van je af, zodat jij zonder vrachtje verder kunt, dat is Zijn Grote Genade als jij je geheel aan Hem hebt toevertrouwd.

Moeder Maria