In een mensen leven kan heel veel gebeuren, leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Van al deze dingen leren mensen en groeien zo in bewustzijn. Zolang ze nog geen contact hebben met Christus kan hun leven soms aanvoelen alsof ze in een achtbaan zitten, god speelt dan allerlei spelletjes met ze of zet ze tegen elkaar op waardoor er spanning ontstaat.

Zodra mensen zich gaan beseffen dat er ook een andere manier van leven is, gaan ze op zoek. Wanneer ze bereid zijn om in zichzelf te gaan kijken, verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag, en luisteren in zichzelf, maken ze al een hele grote stap. Dan kunnen ze zich door Christus laten leiden, die in de vorm van hun Geweten of de Heilige Geest in hun aanwezig is.

Door dan de stap te zetten om zich over te dragen aan Christus en Zijn pad te willen lopen, zullen ze merken dat ze steeds rustiger en ontspannen worden, en het pad lopen naar Christus om steeds korter bij Hem te komen, zich Geestelijk te ontwikkelen en steeds Lichter te worden en te gaan stralen.

Moeder Maria