Door het loslaten van je persoonlijkheid, je ego, komt er ruimte vrij in jezelf en kan er de Genade, Onvoorwaardelijke Liefde, Vrede, Geduld, Licht en Vreugde van Christus in de plaats komen, als je daar tenminste voor wilt kiezen. Dat gaat met stappen, iedere keer kan je weer een stukje loslaten en daarvoor weer meer Licht en Liefde toelaten, waardoor je zelf ook steeds Lichter mag worden.

Als je het pad naar Christus loopt, als je je aan Hem hebt overgedragen, helpt Hij je met de opschoning in jezelf. Je leert dan een hele andere weg te lopen en leert om je in de geest te gaan ontwikkelen, wat veel belangrijker is als dat je in de stof (wereld) studeert en een belangrijk iemand wordt.

Want al je je niet in de geest ontwikkeld, ben je eigenlijk dood, want alleen de Geest is het echte Leven die Christus is in jou. Door jezelf geestelijk te ontwikkelen, kom je weer steeds korten bij Christus terug, waarvan je lang geleden bent weggegaan, dan ben je weer op weg naar huis, waar Christus je met wijd open armen ontvangt.

Moeder Maria