Eerlijk zijn naar jezelf is om echt in je eigen spiegel te durven kijken, naar je eigen tekortkomingen, je eigen daden en gedrag onder ogen te zien en niet de ander de schuld te geven. Daarna moedig te zijn en de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag. Dan heb je de eerste stap gezet naar zelfheling en ben je de weg naar Christus ingeslagen.

Christus zal je dan verder helpen om meer inzichten te ontvangen, ook om in te zien dat de ander de spiegel is waarin jij kijkt. Dat hetgeen je ziet, ervaart een deel in en van jou is. Dat alleen al is een grote openbaring voor je zelf, hierdoor kan je de ander veel gemakkelijker vergeven en ook jezelf.

Want je weet dan dat je samen in een zelfde situatie verkeert, totdat een van jullie bereid is om iets te veranderen en de weg naar Christus kiest. Daardoor kan er een grote verandering plaats vinden waardoor jullie uiteindelijk samen kunnen genezen.

Moeder Maria